artikel

Paasdessertgebak

Recepten

Heerlijke smaakgewaarwording van amandel, kersen, advocaat en kardemom. Dessertgebak aangebracht in flexipanvormen waarbij de advocaat bij het consumeren nog net als vloeibaar wordt ervaren. Omgeven door een fijne amandelkersenvulling.

Heerlijke smaakgewaarwording van amandel, kersen, advocaat en kardemom. Dessertgebak aangebracht in flexipanvormen waarbij de advocaat bij het consumeren nog net als vloeibaar wordt ervaren. Omgeven door een fijne amandelkersenvulling.

 

RECEPT
Vulling
400 gram melk
150 gram marsepein
50 gram bitterkoekspijs
Enkele druppeltjes amandelaroma
15 gram gelatine
75 gram water
500 gram slagroom
40 gram suiker
10 gram kersenesprit
Werkwijze
Melk, marsepein, bitterkoekspijs en amandelaroma aan de kook brengen en circa 15 minuten laten trekken.
Gewelde gelatine toevoegen.
Als massa gaat hangen met suiker opgeklopte slagroom doorspatelen.
De helft in bolvormen aanbrengen.
Met spuitzak dopje advocaat met een derde witte chocolade gemengd aanbrengen.
Overige vulling aanbrengen en afsluiten met chocoladebeslagplak waarbij 2% van de cacaopoeder voor chocoladebeslag is vervangen door kardemom.
Na diepkoelen glaceren met heldere gelei waaraan een derde deel advocaat is toegevoegd.
Afwerken met een chocoladenestje en een paasdecoratie.
Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels