artikel

Kerst amarena’s

Recepten

Een prachtig kerstbrood met een overheerlijke smaak. Ingrediënten zijn onder andere cacao door het deeg en een vulling van amarena kersen en rozijnen. Dit product mag op een kersttafel niet ontbreken.

 

Een prachtig kerstbrood met een overheerlijke smaak. Ingrediënten zijn onder andere cacao door het deeg en een vulling van amarena kersen en rozijnen. Dit product mag op een kersttafel niet ontbreken.
 

 

RECEPT (voor 14 stuks)
 
Ingrediënten
4200 gram patentbloem
420 gram gist
84 gram zout
420 gram vruchten bvm
420 gram margarine
250 gram melkpoeder
210 gram cacaopoeder
2430 gram water
Deegtemperatuur 24°C
 
Vulling
2000 gram rozijnen
1200 gram amarena kersen (afspoelen)
 
Werkwijze
Kneden: op de juiste deegtemperatuur afkneden tot een glad en soepel deeg.
Kuiprijs: 10 minuten.
Doordraaien: de vulling voorzichtig.
Afwegen: 800 gram (afhankelijk van de grootte van de vorm). Tulbandvorm kan ook.
Opbollen: standig met de vulling onder een deeghuidje.
Bolrijs: circa 15 minuten.
Opbollen: in de stervorm (tulbandvorm) leggen. De sluiting naar boven.
Narijs: circa 30 minuten. Niet te vol.
Rijskast: 30°C, RV 80,5%.
Bakken: 200°C met milde vloer.
Baktijd: circa 35 minuten.
Lossen: op een rekje.
Bestrooien: na afkoeling met poedersuiker.
 
Foto: Michel Zoeter
 
 

Reageer op dit artikel