artikel

Hollands appelgenot

Recepten

Puur Hollands, fris appelgebak dat is te verkopen als taart of stukgebak. De bodem bestaat uit een met citroen getrempeerd gebakken kapselplak en sinaasappelbakroom. Daarop worden schijfjes appel aangebracht op een met half bladerdeeg en half boterdeeg gefonceerde taartpan of bakplaat met hoge randen. Een appareille met abrikozensap zorgt voor de verdere smaakverrassing.

 

Puur Hollands, fris appelgebak dat is te verkopen als taart of stukgebak. De bodem bestaat uit een met citroen getrempeerd gebakken kapselplak en sinaasappelbakroom. Daarop worden schijfjes appel aangebracht op een met half bladerdeeg en half boterdeeg gefonceerde taartpan of bakplaat met hoge randen. Een appareille met abrikozensap zorgt voor de verdere smaakverrassing.
 
 

 

RECEPT(voor 6 taartpannen 17 centimeter doorsnede)
 
Ingrediënten
600 gram bladerdeeg
600 gram fonceerdeeg
Citroentrempeer
Sinaasappelbakroom
900 gram appelen
Appareille
 
Citroentrempeer
Mengsel van half citroensap en half suikerstroop.
 
Sinaasappelbakroom
700 gram sinaasappelsap
300 gram instant banketbakkerspoeder
4 gram kaneel
Grondstoffen mengen
 
Appareille
Mengsel van:
300 gram ei
150 gram eidooier
150 gram suiker
150 gram abrikozensap
150 gram slagroom
60 gram zetmeel
 
Werkwijze
Bladerdeeg en fonceerdeeg door elkaar toeren of door elkaar mengen. Het deeg enige tijd laten rusten. De taartpannen of bakplaat fonceren (4 mm dik). Een kapselplak aanbrengen en tremperen. Een dun laagje sinaasappelbakroom aanbrengen. Schijfjes appel aanbrengen. De appareille tussen de appelschijfjes gieten. Bakken bij een temperatuur van 200°C circa 45 minuten. Na het afkoelen en lossen afglanzen met abrikozengelei.
 
Calculatie
Grondstofprijs (per stuk): €1,38
Adviesverkoopprijs (per stuk): €5,95
Brutowinst (75,4%): €4,23
 
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels