artikel

Gâteau Elise

Recepten

Een lekkere wenerbodem met een zachte amandelvulling waarop een licht gebonden Passoa slagroom als bloemmotief is aangebracht. De bovenkant is afgewerkt met krokante appelschijfjes en vers fruit. Als afwerking de bovenkant licht bestuiven met slappe chocolade.

 

Een lekkere wenerbodem met een zachte amandelvulling waarop een licht gebonden Passoa slagroom als bloemmotief is aangebracht. De bovenkant is afgewerkt met krokante appelschijfjes en vers fruit. Als afwerking de bovenkant licht bestuiven met slappe chocolade.
 
 

 

RECEPT(10 stuks)
 
Ingrediënten
Wenerdeeg:
700 gram boter
375 gram basterdsuiker
375 gram castorsuiker
75 gram ei
10 gram zout
500 gram Zeeuwse bloem
500 gram patentbloem
12 gram gemengde bakpoeder
4 gram dubbel koolzure soda
20 gram citroenrasp
 
Vulling
150 gram amandelspijs
350 gram banketbakkersroom
 
Werkwijze
De appeltjes (golden delicieus) met een snijmachine tot dunne plakjes snijden en door suikerstroop met wat citroensap halen. Droog ze daarna in de oven op een temperatuur van circa 80°C. Rol het wenerdeeg uit tot 7 millimeter dikte en steek er plakjes uit met een doorsnede van 17 centimeter. Leg de plakjes in aluminiumbakjes of breng ringen aan.
De amandelspijs en de banketbakkersroom mengen en op het wenerdeeg spuiten (iets van de rand blijven). Bak ze af bij een temperatuur van 200°C gedurende circa 15 minuten. En koel ze na. Sla de slagroom (half gezoet en half ongezoet) niet helemaal stijf en voeg een neutraal bindmiddel voor bavarois en 50 gram Passoa concentraat (40%) per liter slagroom toe.
Spuit de room met een spuitzak zonder spuitje in een waaiervorm op de afgekoelde bodem. Daarna diep koelen en bestuiven met slappe chocolade (op 700 gram melkchocoladecouverture en 300 gram cacaoboter). Werk het geheel af met vers fruit en de krokante appeltjes.
 
Calculatie
Grondstofprijs (per stuk): €1,33
Adviesverkoopprijs (per stuk): €5,95
Brutowinst (75,6%): €4,24
 
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels