artikel

Zuurkoolplaat

Recepten

Deze zuurkoolplaat past goed bij de winter of de gure dagen. De smaak van mosterd met zuurkool, spek met rookworst en kaas in combinatie met heerlijk brood is er eentje die er zijn mag.

 

Deze zuurkoolplaat past goed bij de winter of de gure dagen. De smaak van mosterd met zuurkool, spek met rookworst en kaas in combinatie met heerlijk brood is er eentje die er zijn mag.
 

 

RECEPT
 
Ingrediënten
3000 gram patentbloem
60 gram zout
150 gram gist
90 gram krokant broodpoeder
30 gram basterd
1740 gram water
Deegtemperatuur 24°C
 
Vulling
3000 gram zuurkool
900 gram uitgebakken spekblokjes
Rookworst
Mosterd
Geraspte kaas
 
Werkwijze
Kneden: op temperatuur afkneden.
Verdelen: in drie gelijke stukken en op een voorslag leggen.
Voorslagrijs: 20 minuten.
Uitrollen: per stuk tot een plak van 40 x 60 centimeter.
Op de plaat: belegd met siliconenpapier.
Bestrijken: de bovenzijde bestrijken met mosterd.
Beleggen: de zuurkool luchtig aanbrengen over de gehele plak.
Bestrooien: met spekblokjes en beleggen met schijven rookworst. Bestrooien met een beetje geraspte kaas.
Narijs: circa 25 minuten.
Afbakken: temperatuur circa 230°C met stoom.
Baktijd: circa 25 minuten.
 
Foto: Jan Willem Schouten
 
 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels