artikel

Nero quatro

Recepten

Oftewel donkere of zwarte vier. In dit geval draait het wel om een enigszins donker deeg waar een brood met een vierkante vorm van gemaakt is. Heerlijk van smaak dat vooral komt door de roggetoevoeging.

Nero quatro

Oftewel donkere of zwarte vier. In dit geval draait het wel om een enigszins donker deeg waar een brood met een vierkante vorm van gemaakt is. Heerlijk van smaak wat vooral komt door de roggetoevoeging.

RECEPT
(voor 20 stuks)
 
Ingrediënten
2800     g    volkorenmeel
2240     g    W-bloem
560       g    roggemeel fijn
120       g    gist
120       g    zout
120       g    bruin bvm
3400     g    water

Deegtemperatuur:    26°C

Werkwijze
Kneden:        op temperatuur afkneden tot een glad en soepel deeg.
Afwegen:       465 gram en losjes opbollen.
Bolrijs:           25 minuten en nogmaals opbollen.
Modelleren:    de bol met de sluiting naar boven leggen en insnijden (kruis). De vier deegflappen naar buiten slaan en een vierkant modelleren. Met de ingesneden zijde in het rijstestrooimeel drukken. Met de gladde zijde naar bovengericht op het inschietapparaat of bakplaat leggen.
Bestrooien:    met roggebloem. In het midden met een steker een ster- of spiraalvorm indrukken.
Narijs:           circa 60 minuten.
Insnijden:       op de hoeken enkele inkepingen maken.
Bakken:         230°C, licht stomen.
Baktijd:          circa 35 minuten.

 

Reageer op dit artikel