artikel

Luxe kerstgebakjes

Recepten

Deze ambachtelijk ogende luxe kerstgebakjes zijn ontstaan door gebruik te maken van bruin bakpapier en houten ringen, die met diverse soorten bavarois en verschillende vullingen zijn af te werken. Voor de basis zijn we uitgegaan van sloffendeeg met abrikozenjam gebakken. Na het bakken gevuld met verschillende soorten bavarois en voorzien van Kerstsfeerachtige decoratie. U kunt hier eindeloos uw fantasie in uitleven.

Luxe kerstgebakjes

 

Deze ambachtelijk ogende luxe kerstgebakjes zijn ontstaan door gebruik te maken van bruin bakpapier en houten ringen, die met diverse soorten bavarois en verschillende vullingen zijn af te werken. Voor de basis zijn we uitgegaan van sloffendeeg met abrikozenjam gebakken. Na het bakken gevuld met verschillende soorten bavarois en voorzien van Kerstsfeerachtige decoratie. U kunt hier eindeloos uw fantasie in uitleven.
 

 

RECEPT

Ingrediënten

Sloffendeeg
Bavarois
Bakvaste jam
Slagroom
Chocoladeschaafsel
Decoratiemateriaal

Werkwijze
Sloffendeeg uitrollen op 9 millimeter dikte en hieruit plakjes steken van 5,5 centimeter doorsnede.
Druk de plakjes met bruin bakpapier van 13×13 centimeter in rondoringen.
Spuit hierop een dopje bakvaste abrikozenjam.
Bak ze af bij een temperatuur van 210ºC circa 14 minuten.
Na koelen gewenste bavarois aanbrengen en afwerken naar keuze.
Plaats ze tenslotte in de houten ringen.

Calculatie
Grondstofprijs (per stuk):    €0,27
Adviesverkoopprijs (per stuk):    €1,50
Brutowinst (80,7%):     €1,14

Bakkerswereld van 28 september 2007

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels