artikel

Kippennestjes

Recepten

Het kippennestje is een hartig product met als basis een hartige bladerdeegscherpo. Die wordt gevuld met een kippenragout met een fijne lente-ui. Het nestje zelf is gemaakt van kataifideeg. De subtiele decoratie is een bouilloneitje.

Kippennestjes

Het kippennestje is een hartig product met als basis een hartige bladerdeegscherpo. Die wordt gevuld met een kippenragout met een fijne lente-ui. Het nestje zelf is gemaakt van kataifideeg. De subtiele decoratie is een bouilloneitje. Met dit soort producten kun je de klanten echt verrassen. Het roept een beleving op! Deze nestjes zijn natuurlijk ook makkelijk in een zoete variant te maken. Denk dan aan een bakvaste advocaatpudding, met hetzelfde nestje en een chocoladedecor.

Recept

  • 600 gram korstdeeg

Uitrollen op 1,5 mm. Prikken en snijden in plakken van 9 bij 9 cm. Strijken met ei, sesamzaad opstrooien en bakken op Flexipan nr. 1922.

Kipragout/lente-ui

  • 40 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 400 cl bouillon
  • 100 gram kip
  • 1 lente-ui
  • zout en peper

Ragout op basis van roux. Na bakken van schelp, ragout erin. Deze kan in voorraad worden gemaakt (Flexipan nr. 1489).

Kataifideeg

  • 250 gram kataifideeg

Basisdeeg voor baklava, verkrijgbaar bij toko en dergelijke zaken. Een mooi stuk kataifideeg op de ragout plaatsen. Op kleur afbakken.

Kippenbouillon

  • 500 cl kippenbouillon
  • 2 gram gellan (texturas)
  • groene tuinkruiden

Bouillon tegen kookpunt aanbrengen, mengen met gellan. Deze massa direct uitgieten in paaseitjesvorm en die aan elkaar plakken. Het decor is dan klaar.

De grondstofprijs van dit product is €0,43

 

Reageer op dit artikel