artikel

Hazelnoot galles

Recepten

Vlechtbrood geeft een ambachtelijke uitstraling. Als je het ook nog vult met hazelnoten en rozijnen dan helemaal. Op een mooi gedekte paastafel zal het product zeker de aandacht trekken. Het zal ook uitnodigen om nog een sneetje van dit heerlijke brood te nemen.

Hazelnoot galles

 

Vlechtbrood geeft een ambachtelijke uitstraling. Als je het ook nog vult met hazelnoten en rozijnen dan helemaal. Op een mooi gedekte paastafel zal het product zeker de aandacht trekken. Het zal ook uitnodigen voor nog een sneetje van dit heerlijke brood.
 

 

 

RECEPT

(voor circa 32 stuks)

 

Ingrediënten

5500   gram  patentbloem

110     gram  zout

470     gram  gist

280     gram  kleinbroodpoeder

830     gram  vruchtenbroodpoeder

3960   gram  water

Deegtemperatuur: 24°C

 

Vulling

4400   gram  rozijnen

1400   gram  gebroken hazelnoten

280     gram  citroenrasp

 

Werkwijze

Kneden:         op temperatuur.

Afwegen:       stukken van 180 gram.

Opbollen:       met de vulling onder een deeghuidje.

Uitrollen:         tot puntachtige pillen van 35 centimeter (eventueel met de stokkenmachine).

Vlechten:        per drie tot een korte drievlecht (sluitingen goed vastleggen).

Strijken:          met eistruif.

Narijs: circa 40 minuten.

Afbakken:      temperatuur circa 220°C. Baktijd circa 25 minuten.

Afwerken:      afgeleren.

 

Tekst: Tiny van Kuppeveld m.m.v. Vakschool Wageningen

Foto: Jan Willem Schouten

 

Reageer op dit artikel