artikel

Framboos-pistacheviooltje

Recepten

Een origineel paasrecept nodig? Hiljo Hillebrand zocht zijn inspiratie in het voorjaar en presenteert met trots het framboos-pistacheviooltje.

Framboos-pistacheviooltje

Ingrediënten voor 30 stuks

Brioche

  • 100 gram warme volle melk
  • 100 gram bloem
  • 50 gram gist
  • dit 30 minuten voorrijs geven

 

  • 900 gram bloem
  • 500 gram ei
  • 20 gram zout
  • 60 gram basterd
  • 60 gram kristal
  • Dit tot 70% afkneden.

 

  • 600 gram boter
     

Pistachecrème

  • 150 gram gemalen pistache
  • 30 gram bloem
  • 60 gram eiwit
  • 60 gram poedersuiker
     

Framboosvulling

  • 626 gram frambozen koken
  • 499 gram slagroom
  • 198 gram suiker
  • 63 gram maizena
  • 189 gram heel ei
     

Pistachecake

  • 150 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 150 gram heel ei
  • 52,5 gemalen pistache
  • 97,5 bloem
     

Cakejes bakken in een ronde vorm met een diameter van 2 cm. Bakken bij 160 graden ca. 6 minuten
 

Werkwijze
Briochedeeg uitrollen op 2,5 mm op bandbreedte. Deze terugkoelen in de vriezer, circa 15 minuten. Met een bloemenstekker uitsteken diameter van 10 cm. Plakje fonceren in een aluschaaltje dat de grootte heeft van een muffinvorm. Gefonceerde bakje vullen met 10 gram pistachecrème. Hierna vullen met 15 gram frambozenroom

Op het cakje 10 gram frambozenpuree spuiten en weer afvullen met 30 gram frambozenroom. Narijs ca. 100 minuten buiten de rijskast afgedekt met plastic. Bakken met milde kap 180 graden en 190 graden vloer circa 12 minuten. Afwerken met vijf frambozen en lich afpoederen met deco-sneeuw.


Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels