artikel

Chocoladerollers

Recepten

Amandelspijs en banketbakkerspudding zijn met elkaar vermengd en wordt uitgestreken over een dunne plak deeg. Vervolgens bestrooien met chocoladedrups en hierna oprollen. De schijven worden na het bakken afgegeleerd en er staat weer een heerlijk product in de vitrine.

Chocoladerollers

Amandelspijs en banketbakkerspudding zijn met elkaar vermengd en wordt uitgestreken over een dunne plak deeg. Vervolgens bestrooien met chocoladedrups en hierna oprollen. De schijven worden na het bakken afgegeleerd en er staat weer een heerlijk product in de vitrine.

RECEPT
(voor 40 stuks)

Ingrediënten
1000   g    patentbloem
80       g    gist
20       g    zout
100     g    klein bvm
100     g    vruchten bvm
50       g    heel ei
430     g    water

Deegtemperatuur:     24°C

Vulling
300     g    amandelspijs
100     g    instant puddingpoeder
200     g    water
Deze grondstoffen tot een strijkbare massa maken.

400     g    chocoladedrups

Werkwijze
Kneden:          op de juiste deegtemperatuur afkneden.
Vormen:          in een voorslag tot een rechthoekig model.
Rijs:               15 minuten.
Uitrollen:         een plak van 45 x 90 centimeter.
Vullen:            vulling regelmatig over de plak verdelen. Chocladedrups hierover uitstrooien.
Oprollen:         een regelmatige pil van 100 centimeter lengte.
Verdelen:        met een zaagmes tot 40 plakken van 2,5 centimeter breed.
Op de plaat:    met een snijkant beneden en in verband, iets drukken.
Strijken:          met heel ei.
Narijs:            circa 40 minuten.
Rijskast:         30°C, R.V. 80%.
Bakken:          250°C, milde vloerwarmte.
Baktijd:           circa 8 minuten.
Afwerken:        afgeleren met abrikozengelei.
 

Reageer op dit artikel