artikel

Chocolade vogelnestjes

Recepten

Speelse chocolade vogelnestjes gemaakt van chocolade-eischalen gevuld met marsepein-eitjes. Een attractief chocolade paasartikel voor de kleintjes dat groter overkomt dan het totaalgewicht van 100 gram doet vermoeden.

Chocolade vogelnestjes

 

Speelse chocolade vogelnestjes gemaakt van chocolade-eischalen gevuld met marsepeineitjes. Een attractief chocolade paasartikel voor de kleintjes dat groter overkomt dan het totaalgewicht van 100 gram doet vermoeden.
 

 

 

RECEPT

(voor 20 stuks)

 

Ingrediënten

40       eischalen van 6,7 centimeter doorsnede

200     gram  pailleté feuilletine (fijngemaakte krokante wafeltjes)

450     gram  melkchocolade

1000   gram  marsepein

 

Werkwijze

200 Gram pailleté feuilletine met 200 gram getempereerde melkchocolade mengen en met lepel of spuitzak bolletjes aanbrengen op dun plastic of siliconenpapier.

Even licht dribbelen.

Neem een grote kornet of spuitzak met kleine opening en vul deze met de overige chocolade. Trek daarna lijntjes chocolade op een koude steen of rvs-plaat (diepvries). Spuit ze los en onder elkaar.

Breng de lijntjes met de vingertoppen naar elkaar toe en modelleer ze als een vogelnestje rondom de chocolade feuilletine.

Houd de halve chocolade eischalen even op een warme plaat en plaats de licht afgeplatte schalen in het chocolade vogelnestje.

Vul de schalen met marsepeineitjes en steek er een kuiken bevestigd op een prikkertje in.

 

Calculatie

Grondstofprijs (per stuk):      0,63

Adviesverkoopprijs (per stuk):       €2,25

Brutowinst (70,3%):             €1,49

 

Tekst: Wil Doomen m.m.v. Ton Jongejan en Albeda College

Foto: Jan Willem Schouten

 

Reageer op dit artikel