artikel

Chocolade perentaart

Recepten

Een wel zeer smaakvolle combinatie is die van chocolade en peren. Een in het zuiden van Europa, veel voorkomend product wat eenvoudig te produceren is en op vrijwel elk moment van de dag smaakvol genuttigd kan worden.

Chocolade perentaart

Een wel zeer smaakvolle combinatie is die van chocolade en peren. Een in het zuiden van Europa, veel voorkomend product wat eenvoudig te produceren is en op vrijwel elk moment van de dag smaakvol genuttigd kan worden.

RECEPT

Ingrediënten
1000     g    patentbloem
1000     g    Zeeuwse bloem
100      g    gist
40        g    zout
200      g    basterdsuiker
30        g    citroenrasp
500      g    cakemargarine
100      g    melkpoeder
200      g    eierstruif
680      g    water

Deegtemperatuur: 24°C

Vulling
2        liter    water
720    g    instant roompoeder
80      g    cacaopoeder
Peren op sap

Werkwijze
Kneden:      op temperatuur kneden (circa 900 slagen).
Afwegen:    stukken van 350 gram.
Opbollen:    glad en standig.
Bolrijs:        circa 20 minuten.
Uitrollen:      tot een dikte van circa 3 millimeter.
Fonceren:    de vlaaipannen met een laagje deeg.
Rijs:            circa 30 minuten.
Vullen:        de gefonceerde pannen met chocoladeroom vullen.
Afrollen:      het overtollige deeg.
Afbakken:    temperatuur circa 220°C.
Tijd:            circa 15 minuten.
Vullen:        met een dun laagje chocoladeroom.
Afwerken:    na volledige afkoeling met halve peren beleggen en afgeleren.
 

Reageer op dit artikel