artikel

Baba met rum en peren

Recepten

Een ‘Gouwe Ouwe’ zou men kunnen zeggen. Voor de Pasen is dit luxe product een verrassing als dessert bij een paasmaaltijd. Het kan ook bij een kop thee. Heerlijk van smaak en een bijzondere combinatie.

Baba met rum en peren

Een ‘Gouwe Ouwe’ zou men kunnen zeggen. Voor de Pasen is dit luxe product een verrassing als dessert bij een paasmaaltijd. Het kan ook bij een kop thee. Heerlijk van smaak en een bijzondere combinatie.

 

Ingrediënten
1500   g    patentbloem
30      g    zout
105     g    gist
450     g    boter
180     g    basterdsuiker
450     g    eidooier
100     g    melkpoeder
550     g    water

Deegtemperatuur: circa 26°C

Recept siroop
1200     g    water
600       g    suiker
120       g    bruine rum
Perenpartjes
Suiker oplossen en aan de kook brengen met het water.
Na lichte afkoeling de rum doorroeren.

Werkwijze
Kneden:      op temperatuur tot een soepel glad deeg.
Verdelen:     eventueel afwegen in de gewenste hoeveelheid (afhankelijk van de vorm).
Opbollen:     tot gladde bolletjes.
Bolrijs:         circa 20 minuten.
Modelleren:   tot het gewenste model (tulband of moscovische vorm).
Narijs:          circa 40 minuten.
Afbakken:     temperatuur circa 200°C. Baktijd afhankelijk van de grootte (circa 25 minuten).
Afwerking:    na afkoeling inkepingen maken met een mes en perenpartjes in de inkepingen leggen.
Overgieten:   of met een kwast de rumsiroop aanbrengen. Of volledig onderdompelen in de rumsiroop.

 

 

Reageer op dit artikel