artikel

Artistokken

Recepten

Een deeg van stokbrood moet het typische karakter behouden. Door er mozzarella en Italiaanse kruiden aan toe te voegen verandert de smaak aanzienlijk. Als men dan ook nog tomaat en artisjok toevoegt is het alleen nog maar ‘overheerlijk’ te noemen.

Artistokken

Een deeg van stokbrood moet het typische karakter behouden. Door er mozzarella en Italiaanse kruiden aan toe te voegen verandert de smaak aanzienlijk. Als men dan ook nog tomaat en artisjok toevoegt is het alleen nog maar ‘overheerlijk’ te noemen.

RECEPT
(voor 6 stuks)

Ingrediënten
1680  g    w-bloem
84     g    gist
35     g    zout
50     g    krokant bvm
20     g    Italiaanse kruiden
940   g    water

Deegtemperatuur
24°C

Vulling
1000     g    tomatenschijven
500       g    artisjok
600       g    geraspte mozzarella
        oregano
        basilicumblaadjes

Werkwijze
Kneden:      op de juiste deegtemperatuur afkneden tot een glad en soepel deeg.
Afwegen:     stukken van 225 gram.
Oppunten:    tot een korte punt.
Puntrijs:       20 minuten.
Opmaken:    lengte 55 cm.
Op de plaat:  2 lengtes tegen elkaar.
Bestrooien:   met geraspte mozzarella.
Beleggen:     met stukken tomaat en stukken artisjok.
Bestrooien:   met mozzarella en Italiaanse kruiden of oregano.
Narijs:          circa 50 minuten.
Bakken:       220°C, stomen.
Baktijd:        circa 25 minuten.
Afwerken:    met enkele blaadjes basilicum.

 

Reageer op dit artikel