artikel

Panettone

Recepten

Ook tijdens de kerstdagen worden tegenwoordig buitenlandse producten gepresenteerd aan de gasten. Een populair product dat tijdens de kerstperiode in Italië veel wordt gegeten, is Panettone. Eenvoudig te maken en erg lekker. Het bijzondere, maar eenvoudige uiterlijk en het gebruik van gangbare ingrediënten maakt van Pannetone een welkome aanvulling op het kerstassortiment.

Panettone

Recept Panettone

(voor acht stuks)
• 2000 g patentbloem
• 160 g gist
• 36 g zout
• 85 g kleinbroodpoeder
• 335 g vruchtenbroodpoeder
• 85 g roomboter
• 80 g sinaasappelcompound
• 930 g water

Vulling:

• 1000 g rozijnen
• 400 g cranberry of gehakte rode bigareaux
• 250 g sinaasappelsnippers

Werkwijze:

Kneden: op de juiste deegtemperatuur afkneden.
Deegtemperatuur: 24°C
Vulling: na het kneden doorwerken
Afwegen: 650 gram
Opbollen: niet te strak
Bolrijs: ca. 20 minuten
Opbollen: glad en standig
In de vorm: plaats de bol in de licht ingesmeerde vorm en druk deze aan. Ringvorm of hoge taartpan of stervorm Ø 14 cm
Narijs: ca. 25 min
Bakken: 200°C milde vloerwarmte
Baktijd: ca. 40 minuten na het bakken de broden lossen.
Na afkoeling licht beboteren en bestrooien met poedersuiker.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels