artikel

Krokante kaneelstaafjes

Recepten

Een knapperig bladerdeegkoekje met een appelaroma en een fijne kaneelsmaak. Als de koekjes in de winkel worden afgebakken, zijn ze bij voorbaat al verkocht mede door de heerlijke appelgeur die ze verspreiden. Bij het proeven zal het appelaroma langzaam verdwijnen en een frisse kaneelsmaak de boventoon gaan voeren. Voor nat gebak is essence niet aan te raden maar bij het maken van dit product zeer aan te bevelen.

 

Een knapperig bladerdeegkoekje met een appelaroma en een fijne kaneelsmaak. Als de koekjes in de winkel worden afgebakken, zijn ze bij voorbaat al verkocht mede door de heerlijke appelgeur die ze verspreiden. Bij het proeven zal het appelaroma langzaam verdwijnen en een frisse kaneelsmaak de boventoon gaan voeren. Voor nat gebak is essence niet aan te raden maar bij het maken van dit product zeer aan te bevelen.
 
 

 

Recept
Ingrediënten
  • Bladerdeeg
  • Appelessence
  • Kaneelsuiker

Bereidingswijze
Aan het water voor bladerdeeg appelessence toevoegen (50 gram per liter). Kaneelsuiker op de werkbank strooien. Hierop het deeg uitrollen op 3 millimeter dikte en op het deeg eveneens een laagje kaneelsuiker aanbrengen. Met een rolstok het geheel even aanrollen (tot 2,5 millimeter dikte), zodat de suiker tevens gelijkmatig aan het deeg vast komt te zitten. Op een met siliconenpapier bedekte bakplaat aanbrengen en 30 minuten laten rusten. Snijden op 10 x 3 centimeter. Bakken op een temperatuur van 190°C, circa 20 minuten. Even krokant maken in een oven van 150°C.

 
Als u zelf geen bladerdeeg meer maakt dan bladerdeeg openvouwen en hiertussen appelessence verdelen, dichtvouwen en verder dezelfde werkwijze als boven omschreven.
 
 

Reageer op dit artikel