artikel

Speculaaskrokantjes

Recepten

Een broskrokant bladerdeegproduct met een zachte soeskern. De feuilleterende werking komt prima tot zijn recht, omdat het product na het bakken niet doorgesneden hoeft te worden. Tussen twee lagen bladerdeeg is soezenbeslag aangebracht. Daarop een bovenlaag van victoriabeslag met speculaassuiker.

 

Een broskrokant bladerdeegproduct met een zachte soeskern. De feuilleterende werking komt prima tot zijn recht omdat het product na het bakken niet doorgesneden hoeft te worden. Tussen twee lagen bladerdeeg is soezenbeslag aangebracht. Daarop een bovenlaag van victoriabeslag met speculaassuiker.
 

 

RECEPT
 
Ingrediënten
Bladerdeeg
Soezenbeslag
Victoriabeslag
Zwitserse room

 

Victoria speculaasmengsel
1 deel amandelschaafsel
1 deel suiker gemengd met speculaaskruiden
Mengen met ei tot de massa samenhangend is.
 
Werkwijze
Het bladerdeeg uitrollen op 1,75 millimeter dikte. Geef een verdeling in vierkante plakjes van 8×8 centimeter aan. Spuit in het midden een bolletje soezenbeslag. Bestrijk de zijkanten dun met eiwit. Bedek het onderliggende deel met nog een bladerdeegplak en snijd vierkanten van 8×8 centimeter. Maak de bovenzijde licht vochtig en breng er vervolgens het Victoria speculaasmengsel op aan. Bakken bij een temperatuur van 200°C en krokant bakken (nadrogen) bij een temperatuur van 150°C. Vul na het afkoelen de krokantjes met Zwitserse room die op smaak is gebracht met speculaasesprit. Stuif af met decorsuiker waaraan een vleugje speculaaskruiden is toegevoegd.
 
Calculatie
Grondstofprijs (per stuk): €0,29
Adviesverkoopprijs (per stuk): €1,25
Brutowinst (75,5%): €0,89
 
Foto: Michel Zoeter

Reageer op dit artikel