artikel

Indiabollen

Recepten

Vakschool Wageningen presenteert op de Bakkerij Dagen verschillende producten. Deze zijn makkelijk in de reguliere productie van de bakkerij mee te nemen. Eerste voorbeeld zijn de Indiabollen. Een pittig en ook enigszins zoet product. Het deeg wordt extra op smaak en kleur gebracht met kerriepoeder. Hierna wordt de vulling van rozijnen en gedroogde ui er voorzichtig doorgewerkt. Door de bollen net voor het afbakken met de sluiting naar boven te leggen ontstaat het open gebakken brood.

 

Vakschool Wageningen presenteert op de Bakkerij Dagen verschillende producten. Deze zijn makkelijk in de reguliere productie van de bakkerij mee te nemen. Eerste voorbeeld zijn de Indiabollen. Een pittig en ook enigszins zoet product. Het deeg wordt extra op smaak en kleur gebracht met kerriepoeder. Hierna wordt de vulling van rozijnen en gedroogde ui er voorzichtig doorgewerkt. Door de bollen net voor het afbakken met de sluiting naar boven te leggen ontstaat het open gebakken brood.
 
 

 

Ingrediënten

 • 2500 gram w-bloem
 • 100 gram gist
 • 50 gram zout
 • 100 gram krokantbroodpoeder
 • 40 gram kerriepoeder
 • 1450 gram water

Deegtemperatuur: 24°C

 

Vulling

 • 400 gram rozijnen
 • 300 gram gedroogde ui

Werkwijze

 • Kneden: op temperatuur.
 • Vulling: direct na het kneden doordraaien.
 • Afwegen: 480 gram.
 • Opbollen: glad en standig.
 • Bolrijs: 20 minuten.
 • Modelleren: opbollen.
 • Bezetten: met de bovenzijde in decoratiegriezen drukken.
 • Inschietapparaat: met voldoende tussenruimte en de sluiting naar beneden gericht.
 • Narijs: circa 60 minuten.
 • Draaien: de bollen met de sluiting naar boven leggen.
 • Afbakken: baktemperatuur 230°C met stoom, baktijd circa 30 minuten.

 

Reageer op dit artikel