artikel

Compactbrood

Recepten

Dit Compactbrood ontwikkelde de vader van Jan-Roelof Fleddérus en wordt al jaren verkocht in de winkels van Fleddérus. Het is een 800 grams brood, heel grof volkoren met een vaste structuur. ‘Het is iets speciaals dat aansluit op de trend van meergranen broden. Bij ons is het ongeveer goed voor 5 procent van de broodomzet.

 

Dit Compactbrood ontwikkelde de vader van Jan-Roelof Fleddérus en wordt al jaren verkocht in de winkels van Fleddérus. Het is een 800 grams brood, heel grof volkoren met een vaste structuur. ‘Het is iets speciaals dat aansluit op de trend van meergranen broden. Bij ons is het ongeveer goed voor 5 procent van de broodomzet.’
 
 

 

Recept voor 15 broden
Ingrediënten
 
  • 7 kilo geweekte tarwe
  • 1 kilo gebroken tarwe
  • 1 kilo gebroken rogge
  • 1 kilo volkoren meel
  • 200 gram zout
  • 200 gram bruinbroodpoeder
  • 500 gram eiwitpoeder
  • 100 gram gist
  • 1 liter water

 

Werkwijze
Zoals bij normaal 800 grams brood. Bakken: 40 minuten van 270°C naar 220°C.

 

Verkoopprijs: €1,79

 

Reageer op dit artikel