artikel

Cho-Cocos taartje

Recepten

Toppatissiers hebben zich gebogen over diverse gebakproducten, alvorens Maurice Burger van Grobak ze presenteerde in het eigen distributiecentrum in Haaften. En het trendy gebak met ijsgrondstoffen werd ook door de aanwezige bakkers goed bevonden. Het Cho-Cocos taartje levert ze net wat meer op dan de slagroomschnitt of de sneeuwster, was de boodschap van Paul van Pelt.

Cho-Cocos taartje

Toppatissiers hebben zich gebogen over diverse gebakproducten, alvorens Maurice Burger van Grobak ze presenteerde in het eigen distributiecentrum in Haaften. En het trendy gebak met ijsgrondstoffen werd ook door de aanwezige bakkers goed bevonden. Het Cho-Cocos taartje levert ze net wat meer op dan de slagroomschnitt of de sneeuwster, was de boodschap van Paul van Pelt.

Ingrediënten:
400    gram    water
400    gram    fond neutraal
210    gram    Bounty pasta
2000  gram    ongezoete slagroom
150    gram    Bounty variegato
Chocolade kapselplakken

Afwerking:
Chocolade couverture
Kokosschaafsel

Werkwijze:
Nadat alle grondstoffen zijn afgewogen mengt men de fond neutraal en de Bounty pasta met lauw warm water tot een egale massa. Vervolgens wordt dit mengsel met de lobbig geklopte slagroom gemonteerd. Bestrijk een chocolade kapselplak met Bounty variegato en stort de helft van het bavaroismengsel op deze plak. Deze laag afdekken met een andere chocolade kapselplak en deze besprenkelen met Bounty variegato. Stort de andere helft van het bavaroismengsel hier bovenop. Terugkoelen tot de massa stevig is of in de diepvries plaatsen. Snijden in schnittmodel: 18 x 7 cm. Opspuiten met slagroom in wilde gladde strepen. Terugvriezen en dopen in afgeslapte chocolade of afspuiten met spuitchocolade. Bestrooien met kokosschaafsel.

 

Reageer op dit artikel