artikel

Krokante kerstschnitt

Recepten

Een lekker krokant stukje fruitslagroomgebak. Het product heeft een bijzondere smaak door de combinatie van amandelspijs en banketbakkersroom met een vleugje kaneel.

Een lekker krokant stukje fruitslagroomgebak. Het product heeft een bijzondere smaak door de combinatie van amandelspijs en banketbakkersroom met een vleugje kaneel.
 

RECEPT
 
Ingrediënten
Bladerdeeg
Vers fruit
Amandelspijs
Bakroom
Banketbakkersroom
Slagroom
Kapsel
Cointreau trempeerlikeur
 
Werkwijze
Rol het bladerdeeg uit tot 2 millimeter dikte en snijd plakken van circa 20 centimeter breedte. Spuit op circa 3 centimeter van de randen amandelspijs dat is vermengd met een zelfde hoeveelheid bakroom en een snufje kaneel. Vouw het bladerdeeg over de repen vulling naar het midden zodat de uiteinden tegen elkaar komen te liggen. Prik de binnenzijde goed. Bestrijk de buitenkant met eidooier en bak het product af na 30 minuten rust. Kies voor een temperatuur van 220°C gedurende circa 20 minuten. Spuit in het midden een baantje banketbakkersroom en zet hierop een reepje kapsel vast. Trempeer zwaar met Cointreau likeur. Daarna afspuiten met slagroom en decoreren met vers fruit en een passende kerstdecoratie.
 
Calculatie
Grondstofprijs (per stuk): € 1,11
Adviesverkoopprijs (per stuk): € 5,95
Brutowinst (80,2%): € 4,50
 
Foto: Michel Zoeter
 
 

Reageer op dit artikel