Tarwe-allergie en glutengevoeligheid: wat is dat nou precies?
Wat doet de consumptie van brood, tarwe en gluten met de gezondheid van de mens? Zijn (buik)klachten die consumenten zeggen te ervaren, zeker wanneer...
Wat doet de consumptie van brood, tarwe en gluten met de gezondheid van de mens? Zijn (buik)klachten die consumenten zeggen te ervaren, zeker wanneer...
In dit overzicht vind je diverse activiteiten die in de agenda van 2024 kunnen. Het overzicht wordt geregeld bijgewerkt. Laatst toegevoegd: Sigep en...
Door de twee EU-broodcampagnes (2108-2020 en 2022-2023) is het imago van brood bij de consument verbeterd. Ook de maatschappelijke ontwikkelingen op...
Rob Janmaat werkt als kwaliteitscontroleur en proefbakker bij Bakker Ammerlaan in Bleiswijk. In 2023 kwam hij voor de uitdaging te staan om...
Het maartnummer van Bakkerswereld 2024 gaat uitgebreid in op klantenbinding. In deze editie onder meer ook deel 1 van een artikelenreeks door Fred...
Wat doet de consumptie van brood, tarwe en gluten met de gezondheid van de mens? Zijn (buik)klachten die consumenten zeggen te ervaren, zeker wanneer...
Bakken op kleur is één van de dingen die je als bakker kunt doen om een te hoog gehalte aan acrylamide tegen te gaan. Het NBC heeft een kleurwaaier...
Banketbakkerij Merba in Oosterhout haalt verschillende batches koekjes terug. Volgens het bedrijf functioneerden de metaaldetectie- en/of X-ray...
Notenconsumptie verbetert de insulinegevoeligheid van de hersenen, zo blijkt uit onderzoek. Daardoor kunnen noten belangrijk zijn voor de preventie...
Het onderzoeksproject 'Mbo-student in Actie voor Plantaardig voedsel ' is eind januari 2024 afgetrapt. Centraal staat de vraag hoe mbo-studenten over...