nieuws

Koeckebackers heeft flinke groeiambities voor 2018

Nieuws 571

Koeckebackers wil nog dit jaar een winkel openen, waarbij de focus ligt op rechtstreekse verkoop aan de consument. Daarnaast gaat het aantal verkooppunten groeien en wordt de webshop gelanceerd.

Koeckebackers heeft flinke groeiambities voor 2018
Foto: Website Koeckebackers

De nieuw te openen winkel van Koeckebackers wordt een ‘satellietwinkel’ van de bestaande Koeckebar bij zijn bakkerij in Amsterdam, vertelt oprichter Joep Langen aan RetailTrends. Het bedrijf was in eerste instantie van plan om meerdere bakery stores te gaan openen in 2018 om de zichtbaarheid te vergroten, maar is van dat plan afgestapt na gesprekken met een nieuwe investeerder. Wie dat is, maakt Langen aan het eind van dit kwartaal bekend. Deze toekomstige aandeelhouder wil eerst focussen op het uitbreiden van de bestaande bakkerij en ‘het plukken van laaghangend fruit’.

Webshop voor zakelijke en particuliere klanten

Een webshop wordt dit jaar nog wel geopend, verwacht Langen. Deze webshop is bedoeld voor zowel zakelijke als particuliere klanten. Daarnaast heeft Koeckebackers de ambitie om het aantal verkooppunten te laten groeien van 180 naar 250. De koeken van Koeckebackers worden momenteel verkocht bij onder meer Marqt en AH to go. ‘In ons driejarenplan werken we toe naar vierhonderd locaties in Nederland’, zegt Langen tegen RetailTrends.

Koeckebackers stoomt klaar voor nieuwe baan

De koeken worden gebakken door jongvolwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij worden bij Koeckebackers in negen maanden klaargestoomd voor een nieuwe baan. ‘We willen het traineeship beschikbaar maken voor elk bedrijf dat daar oren naar heeft’, vertelt Langen. Op RetailTrends wordt uitgebreid stilgestaan bij het concept en de ambities van Koeckebackers.

New Retail Champion

Vorige maand werd Koeckebackers nog uitgeroepen tot New Retail Champion door VEDIS. Het bedrijf werd door de jury gezien als meest innoverend en relevant. Koeckebackers kreeg ruim de helft van de stemmen van de ruim honderd aanwezige retaildeskundigen. Koeckebackers was een van de drie genomineerden voor de award.

Reageer op dit artikel