nieuws

Bakker Bart niet langer in het rood

Nieuws 945

Bart’s Retail heeft vorig jaar een winst van een kleine half miljoen euro geboekt. Dat blijkt uit de jaarrekening van het moederbedrijf van Bakker Bart, die eerder dit jaar is vastgesteld. In 2015 stond de bakkersketen nog bijna vier ton in het rood.

Bakker Bart niet langer in het rood
Foto: Bakker Bart

De positieve cijfers komen voort uit de daling van de bedrijfskosten bij de franchisegever, meldt RetailTrends. De netto-omzet, bestaande uit de levering van goederen en diensten en over de omzet geheven belastingen, liep terug van 33,8 naar 31,5 miljoen euro. Drie miljoen euro is afkomstig van eigen filialen, de rest geldt als franchise-omzet. De opbrengsten uit franchisefees en huur liep iets terug tot 15,6 miljoen euro. Bakker Bart telt ruim 170 winkels in Nederland.

Bart’s Retail was vorig jaar goed voor een bedrijfsresultaat van 770 duizend euro. Uit de jaarrekening blijkt daarnaast dat er voor een miljoen euro aan leningen bij franchisenemers van Bakker Bart openstaat, tegenover bijna 1,7 miljoen een jaar eerder.

Discussie oude franchisenemers Bakker Bart van de baan

De retailer laat verder weten dat de discussie met de oude franchisenemersvereniging sinds vorig jaar ‘formeel van de baan’ is. De bakkerijketen moest voor de rechter verschijnen omdat de franchisenemers gecompenseerd wilden worden voor het conditiestelsel, de huur en deegmarge. Die claim werd begin vorig jaar al verworpen door de rechtbank.

Leestip: ‘Bakker Bart en Villa Pardoes introduceren eigen tompoes’

Reageer op dit artikel