nieuws

Update met foto’s: Bakery Institute rondt eerste internationale training af

Nieuws 1289

De eerste Engelstalige training van het Bakery Institute in Zaandam wordt vandaag afgerond. De deelnemers uit diverse windstreken laten aan het eind van de dag zien welke producten ze hebben leren maken.

Update met foto’s: Bakery Institute rondt eerste internationale training af
Agnes Temu is schooldirecteur en bakkerij-ondernemer in Tanzania. Foto: AMR

De deelnemers startten maandag bij het Bakery Institute met de training International Bread & Pastry, waarin ze basisvaardigheden brood- en banket hebben geleerd. Op de productenlijst staan onder meer: kleine pizza’s, cakejes, taartjes, macarons, makronen en zuurdesembrood. Francois Brandt, Hans Heilo en vier leden van de PUM (Project Uitzending Managers) begeleiden de deelnemers.

Vier van de deelnemers komen uit een land waar de PUM-leden hebben geholpen: Sri Lanka, Tanzania, Argentinië en de Filipijnen. De andere deelnemers zijn drie dames uit Nederland met een internationale achtergrond, die graag beter willen leren bakken en de PUM-mers zelf.

Hans Heiloo trainde de buitenlandse deelnemers de laatste drie dagen van de training.
Foto’s: Fotobureau Dijkstra

Agnes Temu

De vier bakkers die op toedracht van PUM naar Zaandam zijn gekomen willen straks in hun eigen land beter beslagen ten ijs komen in hun eigen bedrijven. Kingston Ralph Cheng bijvoorbeeld kwam samen met zijn vader naar Nederland. Zijn vader is ICT’er op de Filipijnen en zijn moeder runt daar een bakkerij, waar Kingston werkt.

Agnes Temu runt een middelbare school in de binnenlanden van Tanzania, die zij geheel zelfstandig heeft opgezet. Toen ze erachter kwam dat ze in die omgeving geen fatsoenlijk brood kon kopen, zette ze zelf een bakkerij op met twee bakkers uit een dorp uit de buurt. Inmiddels is ze ook daarvan directeur en heeft ze zes bakkers in dienst, die brood voor de omgeving bakken en daar uitventen.

Tinesh Sivalingam uit Sri Lanka wil zijn bedrijf daar verder uitbreiden met ijs en chocolaterie. Daartoe volgde hij na afloop van de vierdaagse training Bread & Pastry nog twee dagen een individuele begeleiding bij het Bakery Institute in Zaandam.

Bakery Institute tevreden

Trainers Hans Heiloo en Francois Brandt zijn na afloop zeer tevreden over de eerste internationale training. Heiloo: ‘Je moet eerst even op gang komen omdat je niet meer gewend bent in het Engels les te geven, maar dat pak je al snel weer op. De deelnemers zijn heel gedreven om te leren.’ Heiloo verwacht dat de internationale trainingen, zelfs ook op locatie in het buitenland, verder uitgebouwd kunnen gaan worden.

Ondanks het feit dat de deelnemers niet allen even goed Engels spreken, lukte het goed de technieken en recepturen duidelijk te maken. ‘Het is het product dat zorgt voor de verbinding’, legt Francois Brandt uit. ‘Doordat je met het product bezig bent, gaat de communicatie goed.’

 

 

Foto's

Reageer op dit artikel