nieuws

Royal Steensma slaagt voor kwaliteitscontrole

Nieuws 89

Royal Steensma heeft onlangs de door SGS Nederland BV uitgevoerde kwaliteitsaudit goed doorstaan. De auditoren checkten de productielocaties in Leeuwarden, Vlaardingen en Franeker. Daarbij is geconstateerd dat het door Royal Steensma gehanteerde kwaliteits- en voedselveiligheidssysteem zowel op papier als in de praktijk, in orde is. Met als resultaat dat voor alle drie de vestigingen de hoogste kwaliteitscertificaten BRC en IFS zijn verstrekt.

Royal Steensma slaagt voor kwaliteitscontrole
Verwerking van amandelen tot amandelspijs bij Royal Steensma in Vlaardingen

‘We zijn apetrots op de behaalde resultaten’, stelt Royal Steensma-directeur Rimmert de Jong. Hij voegt eraan toe dat met name de retail dergelijke certificaten eisen. Royal Steensma doet zaken met veel Europese retailers, een belangrijke klantencategorie voor de firma. Zo is het bedrijf marktleider in Noord-Europa op het gebied van gekonfijt fruit. ‘Als bedrijf willen we ‘best of class’ zijn, zowel in product als in productie. Om onze klanten te bedienen met producten waar ze écht het verschil mee kunnen maken. Producten die er goed uitzien, lekker smaken én voedselveilig zijn. Deze certificering sterkt ons in de gedachte dat we op de goede weg zijn.’

Teamprestatie

De Jong spreekt van een echte teamprestatie. ‘Alle medewerkers van Royal Steensma hebben hun steentje bijgedragen aan deze prestatie: van het magazijn en de productie, tot en met R&D, QA, QC en de plantmanagers. Ze verdienen dan ook een groot compliment!’

Reageer op dit artikel