nieuws

Jan van Esch overleden

Nieuws

Op 7 november 2016 is Jan van Esch overleden, drie dagen voor zijn 87e verjaardag. Van Esch zette het familiebedrijf voort dat zijn grootvader in 1906 in Norg is begonnen. Onder zijn leiding breidde het bedrijf verder uit. Daarnaast is hij jarenlang voorzitter van de Groningen Cursisten Vereniging geweest.

Jan van Esch overleden

In 1998 namen zonen Bas en Herman van Esch de leiding over van Jan in het familiebedrijf. Ook na de wisseling van de wacht bleef Jan nog nauw betrokken bij de bakkerij. Zo ging hij lange tijd nog iedere ochtend met bestellingen op pad. Bakkerij van Esch heeft nu filialen in Zevenhuizen, Assen, Groningen, Leek, Norg, Roden, Tolbert en Zuidhorn.

Voorzitter GCV

Jan van Esch is jarenlang voorzitter geweest van de Groninger Cursisten Vereniging (GCV). De GCV organiseerde vroeger ieder jaar een bakkerijbeurs met vakwedstrijden. Hier fungeerde Van Esch ook als jurylid in. Sinds 2001 organiseerde de GCV samen met de Friese Cursisten Vereniging (FCV) de Noordelijke Bakkersvakwedstrijden. In 2012 werden beide cursistenverenigingen opgeheven. Sindsdien worden de BakkersVakWedstrijden in de huidige vorm georganiseerd onder de naam Stichting BakkersVakWedstrijden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels