nieuws

Bakkerij Carl Siegert viert 125-jarig bestaan

Nieuws 33

Bakkerij Carl Siegert in Harmelen bestaat 125 jaar. Maandag vierde de bakker het bedrijfsjubileum met een ‘Broodspektakel’ met ruim 500 van zijn afnemers uit de horeca. Inspiratie, innovatie en ambacht rond het lekkerste biologische desembrood stonden centraal.

Bakkerij Carl Siegert viert 125-jarig bestaan
Met de zakenpartners op het Broodspektakel zamelde Carl Siegert (2e van links) €12.500 voor goede doelen in. Stichting Met je hart , Stichting SamenScholen en de Learn!Foundation kregen elk €4.167 mee naar huis. Foto: Siegert

Carl Siegert (50) is de vierde generatie in het bedrijf, dat ooit als ambachtelijke bakkerij aan de Kalverstraat in Harmelen ontstond. De huidige Carl Siegert is een echte horecabakker. Meer dan 500 professionals uit die sector waren 26 september dan ook te gast bij het bedrijf. Het feest startte met een mooie openingsfilm, daarna volgde een terugblik op de 125-jarige bedrijfsgeschiedenis door vader en zoon Carl Siegert.

Kijkje achter de schermen

De bakkers van Carl Siegert lieten de gasten zien hoe zij op ambachtelijke en duurzame wijze hun brood bakken. Ze gaven uitleg over de gebruikte ingrediënten. Ook konden bezoekers zelf met de handen in het deeg door een workshop brood vlechten te volgen of een broodje van eigen deeg te bakken. De molenaar was aanwezig en demonstreerde op een maalstoel hoe meel wordt gemalen met een echte molensteen.

The day after

‘Het was in een woord ge-wel-dig! Wat een fantastische opkomst’, zegt de jubilerende Carl Siegert. ‘Ik bedank mijn partners en mijn medewerkers die deze prachtige, feestelijke dag mede mogelijk hebben gemaakt. Ik had niet durven dromen dat het zo’n succes zou worden.’

Reageer op dit artikel