nieuws

Bakkersbrein houdt winkelmedewerkers ‘bij de les’

Nieuws 104

Bakkersbrein is een nieuwe app die de Nationale Bakkerij Academie (NBA) en de Stichting Ambachtelijke Bakkerij (SAB) hebben ontwikkeld om winkelpersoneel op een speelse manier ‘bij de les’ te houden. Het gaat om een snelle quiz die iedere winkelmedewerker op een smarttelefoon kan spelen.

Bakkersbrein houdt winkelmedewerkers ‘bij de les’
Het logo van de app Bakkersbrein. De app is zowel in Android als IOS-versie te downloaden.

De gratis tool is mede mogelijk gemaakt door het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf.

Bakkersbrein is specifiek bedoeld voor de medewerkers op de winkelvloer. De app meet het (waren)kennisniveau van verkoopmedewerkers. Door vaak te quizen, wordt die kennis vergroot. Meedoen wordt bovendien gestimuleerd met een prijzenpakket.

De quiz

De quiz kent 10 categorieën met elk 10 vragen die in een zo kort mogelijke tijd dienen te worden beantwoord. Het gaat om vragen over brood, banket, chocolade, maar ook onderwerpen als hygiëne, allergenen en hoe om te gaan met klanten komen aan bod. Per categorie is er op winkelniveau een prijs voor een individuele medewerker beschikbaar. Overall is er op bedrijfsniveau een prijs te winnen. Het prijzenpakket wordt nog samengesteld.

IMG_7229

Ondernemers die de app voor hun medewerkers beschikbaar willens stellen, kunnen bij de SAB en NBA een campagnecode aanvragen, als ze die nog niet hebben ontvangen. De unieke campagnecode maakt het voor NBA en SAB mogelijk de ondernemer te informeren over de onderwerpen die in het winkelteam goed gaan en die nog aandacht verdienen.

IOS en Android-versie

Bakkersbrein is te downloaden in zowel IOS als Androidversie. Ondernemers die niet beschikken over een campagnecode, kunnen deze opvragen bij SAB of de NBA: info@ambachtelijkebakkerij.nu of info@nationalebakkerijacademie.nl.

Reageer op dit artikel