nieuws

Van Keulen naar Van Keulen-tocht voor het goede doel

Nieuws 31

Bakkerij Van Keulen uit Gameren ontvangt zaterdag 25 juni de deelnemers aan de goededoelenskeelertocht ‘In de slag van 150’. Leidinggevende Johan Van‘t Zelfde vindt het wel een mooie gedachte dat er van Keulen naar Van Keulen wordt geskeelerd. De bakkerij ondersteunt de actie onder meer met productverkoop.

Van Keulen naar Van Keulen-tocht voor het goede doel
Van Keulen-broodje voor het goede doel. Foto: Van Keulen

Vrijdag 24 juni in de vroege ochtend vertrekt de groep uit Keulen (Duitsland) en skeelert naar bakkerij Van Keulen in Gameren, waar ze zaterdag 25 juni verwacht te arriveren. De Van Keulen naar Van-Keulen-tocht is hét evenement van 2016, laat de organisatie weten. ‘We weten nog niet precies hoeveel kilometer het is, maar dat het ver boven de 200 gaat is wel zeker.’

Joël, de 7-jarige zoon van leidinggevende Johan Van’t Zelfde, skeelert zaterdag het laatste deel van de tocht mee.

Joel

De 7-jarige bakkerszoon Joël Van’t Zelfde skeelert het laatste deel van de tocht mee.
Foto: Bakkerij Van Keulen

Lokaal welzijn

Stichting ‘In de Slag van 150’ heeft als doel om op sportieve wijze in te zamelen van geld voor goede doelen die het lokale welzijn bevorderen. Lokaal betekent in dit geval de Bommelerwaard. Al enige jaren skeelert een groepje fanatiekelingen wekelijks een rondje door het prachtige Bommelerwaard, met als drijvende kracht de man met nummer 150. De rest volgt zijn slagen, blij om erachter uit de wind te rijden. ‘Dicht erop zitten, nooit opgeven, een uitdaging om 150 te blijven volgen. Hij trekt de groep er doorheen. Allen volgen, in zijn slag, de slag van 150’, aldus de organisatie.

Inmiddels is nummer 150 iedereen in de groep geworden, omdat de drager van het rugnummer is overleden. Het nummer was jarenlang het wedstrijdnummer van skeelerer Gijs van Wijnen. Hij is in 2013 op 26-jarige leeftijd door een tragisch auto-ongeval overleden en is de bindende factor geworden van de skeelergroep ‘In de Slag van 150’.

Zie ook volgende week op Bakkerswereld.nl het verslag dat bakker-eigenaar Johan van’t Zelfde maakt over de tocht en de opbrengst.

 

Reageer op dit artikel