nieuws

Heel Holland Bakt-winnaar schrijft blog

Nieuws

Na drie succesvolle bakboeken is Rutger van den Broek vanaf 1 maart online. Op zijn bakblog RutgerBakt.nl deelt hij zijn favoriete bakrecepten.

Heel Holland Bakt-winnaar schrijft blog

Zowel zoete als hartige recepten zullen de revue passeren. In duidelijke how-to’s met stap-voor-stap fotografie laat Van den Broek de thuisbakker zien dat bakken niet moeilijk hoeft te zijn! Naast recepten zal er ook aandacht zijn voor nieuwe bakboeken, bakinspiratie en leuke weetjes op bakgebied.

Heel Holland Bakt
Rutger van den Broek was de eerste winnaar van het populaire programma Heel Holland Bakt en schreef sindsdien 3 bakboeken: Rutger bakt, Rutger bakt feestelijk en de Bakbijbel. Als kind klom hij al op het aanrecht als zijn moeder aan het bakken was. Wanneer hij niet als verpleegkundige in het ziekenhuis werkt staat Van den Broek het liefst te bakken.

Hype
Sinds Heel Holland Bakt heeft het thuis bakken aan populariteit toegenomen. Ook voor bakkers is dit een gunstige ontwikkeling. Joep Gommans van Bakkerij Support vertelde vorig jaar al: ‘Thuisbakkers zijn de grootste ambassadeurs van de ambachtelijke bakker. We hoeven er niet bang voor te zijn dat deze mensen niet meer bij de bakker komen kopen omdat ze zelf bakken, het is juist de groep mensen die de bakkerswinkel vaker dan gemiddeld bezoekt en de beste mond tot mondreclame maakt’, aldus Gommans.

Ook Bakkerij Dunselman speelde in op de hype van Heel Holland Bakt. Het 155-jarig bestaan werd in 2015 gevierd met een bakwedstrijd voor klanten. Robèrt van Beckhoven, juryvoorzitter van Heel Holland Bakt, maakte destijds bekend wie zichzelf de beste (amateur)bakker van Den Helder mag noemen.

Reageer op dit artikel