nieuws

Gouden IJsspatel voor Van de Pas

Nieuws

John van de Pas van ijssalon Passi in Horst is winnaar van De Gouden IJsspatel 2016, de jaarlijkse vakwedstrijd voor ambachtelijk ijsbereiders, georganiseerd door het IJscentrum. De winnaar is bekendgemaakt tijdens de IJsVak-dagen in Uden.

Gouden IJsspatel voor Van de Pas
Winnaar van de Gouden IJsspatel 2016, John van de Pas (midden), geflankeerd door tweede prijswinnaar Paul Wilderink en derde prijswinnaar Caroline Kooij. Foto: Koos Groenewold.

Van de Pas voldeed volgens de jury het best aan de opdracht: maak het beste Malaga-ijs.

Deelnemers konden zich inschrijven voor twee wedstrijden: De Gouden IJsspatel en De Gouden IJscreatie. De deelnemer die aan beide wedstrijden meedeed en daarbij het hoogst aantal punten scoorde maakte kans op de titel Vakman/Vakvrouw van het jaar.

Op de tweede en derde plek eindigden Paul Wilderink van ijssalon Paul Wilderink in Haaksbergen en Caroline Kooij van ijssalon De Hoop in Blaricum.

Marjo Janssen, van IJssalon Florence in Nederweert, won de wedstrijd om De Gouden IJscreatie met haar prestatie om in 6 minuten tijd 4 identieke ijscreaties te fabriceren.

Gouden IJscreatie

De wedstrijden vonden plaats tijdens de IJs Vakdagen in Uden. Ruim tachtig deelnemers van ijssalons uit heel Nederland streden daar de afgelopen dagen in diverse onderdelen tegen elkaar, om te laten zien wie het vakmanschap van ijsbereiding het beste in de vingers heeft.

De organisatie van deze drieëntwintigste wedstrijdeditie lag in handen van het IJscentrum, dat met dit jaarlijks terugkerende evenement de kwaliteit van het ambacht en het schepijs wil verhogen.

IJssalon van het Jaar

IJssalons De Zoete Inval in Bodegraven, De Hoop in Blaricum, Alfons IJscreaties in Rijsbergen, Luciano’s in Wassenaar en Paul Wilderink in Haaksbergen zijn genomineerd voor IJssalon van het Jaar 2016. De uitslag hiervan wordt bekendgemaakt op de Internationale Dag van het Ambachtelijk IJs op 24 maart.

Reageer op dit artikel