nieuws

Europain trekt dik 60.000 professionele bezoekers

Nieuws

De Europain/Intersuc, die begin deze maand plaatsvond in Parijs, trok ruim 63.000 professionele bezoekers uit 113 landen. President François Hollande is zeer lovend over de beurs.

Europain trekt dik 60.000 professionele bezoekers
De president van de Franse Republiek Hollande spreekt tijdens zijn bezoek aan de Europain het belang uit van het ambacht van brood- en banketbakkers voor de geschiedenis en de toekomst. Foto: Europain

‘De reden voor mijn aanwezigheid op de Europain is om te onderstrepen welke waarde de bakkerij-patisserie vertegenwoordigt als kracht, als erfgoed, als een bron van plezier en als kracht voor de toekomst’, verklaarde  Hollande tijdens zijn bezoek aan Europain & Intersuc op 6 februari.

7 ton brood

In totaal is  op de beurs 7 ton aan brood, banket en andere voedingsmiddelen geproduceerd, waarvan een groot deel door de exposanten aan het Rode Kruis werd geschonken.

Op de vloer vonden vijf wedstrijden plaats waaraan 134 kandidaten deelnamen, waaronder het Boulangerie Team uit Nederland, onder leiding van Hans Som.

Social media

De beurs is ook via internet en social media goed gevolgd. Maar liefst 1,2 miljoen bezoekers bezochten europain.com. Via faceboek meldden zich bijna 7.000 fans aan en ruim 1500 volgers. 251 journalisten, onder wie 92 uit het buitenland, deden verslag van de beurs.

In Bakkerswereld nummer 2 vindt u een uitgebreid verslag van de Europain door hoofdredacteur Marijke Buijs. Deze uitgave verschijnt 19 februari.

Zie ook de fotoreportage online.

De volgende editie van de Europain&Intersuc vindt plaats in 2018 in Parijs.

Reageer op dit artikel