nieuws

Altrif Label eerste etikettendrukkerij met FSSC 22000 certificaat

Nieuws

Etikettendrukkerij Altrif Label BV uit Roosendaal ontvangt uit handen van DNV GL het officiële FSSC certificaat. Hiermee toont Altrif Label aan dat de etiketten die geleverd worden voedselveilig geproduceerd worden.

Altrif Label eerste etikettendrukkerij met FSSC 22000 certificaat
Overhandiging van het FSSC-certificaat met rechts operationeel directeur Goderie.

Altrif Label heeft als eerste Nederlandse drukkerij de eerste wereldwijde standaard voor de voedingsmiddelenindustrie behaald, namelijk: FSSC 22000. Deze standaard is goedgekeurd door de Global Food Safety Iniative en creëert internationale harmonie op het gebied van voedselveiligheid.

Er wordt gewerkt met speciale inkten genaamd ‘Low-Migration’. Deze inkten minimaliseren de kans van migratie. Wanneer er labels geproduceerd worden die direct contact hebben met voedsel wordt er gebruik gemaakt van speciaal materiaal met een aluminium barrière. Dit verkleint de kans op migratie, en voldoet aan de eisen van de certificering.

‘De wensen en eisen van onze klanten binnen de voedselindustrie worden steeds strenger. Voorbeeld is de traceability van onze inkten. We zijn nu in staat om zowel up als downstream te monitoren waar en wanneer onze inkten zijn gebruikt. Het toevoegen van het FSSC 22000 certificaat sluit daarmee perfect aan op onze visie voor de toekomst waarin we onze klanten nog beter willen bedienen.’ Aldus operationeel directeur Goderie.

Reageer op dit artikel