nieuws

Bestelauto Voncken koelt met zonnepanelen

Nieuws

De koelinstallatie van de nieuwste bestelwagen van brood- en banketbakkerij Voncken wordt voorzien van energie door zonnepanelen op het dak. Het is één van de eerste op zonne-energie gekoelde bestelwagens in Nederland.

Bestelauto Voncken koelt met zonnepanelen

De Volkswagen Crafter is een primeur voor de Wealer Autogroep. Samen met Carrosseriefabriek Harderwijk hebben zij de Crafter omgebouwd tot koelwagen met zonnepanelen over de gehele lengte van het dak.

Directeur Frans Voncken: ‘Deze Crafter levert een belangrijke bijdrage aan onze ambities op het gebied van duurzame logistiek. Op dit moment is ons wagenpark al milieubewust ingekocht en voorzien van hypermoderne koelinstallaties, maar de koelinstallatie via zonnepanelen is een nieuwe stap.’

Doordat de dakopbouw van traditionele koelwagens achterwege blijft, wordt er ook bespaard op het brandstofverbruik: ongeveer 1,95 liter op 100 kilometer. De koelinstallatie blijft ook werken zonder dat de motor draait en ook in de winter en met bewolking levert de koeling voldoende koelcapaciteit.

Reageer op dit artikel