nieuws

Meesterexamen Patissier 2014 verschoven naar najaar

Nieuws

Het Meesterexamen Patissier van 2014 is verplaatst van februari naar oktober. Het tweede Nederlandse Meesterexamen voor Patissiers wordt op 20, 21 en 22 oktober 2013 afgenomen bij het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen.

Meesterexamen Patissier 2014 verschoven naar najaar

In navolging van het succes van het Meesterexamen Boulanger, waar vier Meesters uit voortgekomen zijn, zal het Meesterexamen Patissier een vervolg krijgen in het najaar van 2014. Meerdere kandidaten doen dan een gooi naar het Meesterschap Patissier. De kandidaten doorlopen een intensief selectietraject ter voorbereiding op het examen. Na een beoordeling van hun portfolio met werkervaring volgt een uitwerking op papier van de praktijkopdracht. Pas hierna begint het praktijkexamen dat wordt afgenomen gedurende de drie dagen in oktober.

Tijdens het praktijkexamen laten de kandidaten middels vernieuwende technieken en producten zien wie ze zijn en wat hun vaardigheden zijn.  Kandidaten die zich willen aanmelden voor het examen kunnen dat tot eind februari doen via de website www.meestertitel.eu.

Examenkandidaten dienen aan een aantal voorwaarden te voldoen om deel te nemen:

–              10 jaar aantoonbare werkervaring;

–              Werkzaam in de ‘praktijk’ in of vanuit Nederland;

–              Aantoonbare doorlopende persoonlijke ontwikkeling door werkervaring en mogelijk opleidingen en/of vakwedstrijden;

–              Een geldige legitimatie (Paspoort, rijbewijs of Europees identificatiebewijs);

–              Beheersing van de Nederlandse taal.

Reageer op dit artikel