nieuws

Koninklijke onderscheiding voor Piet Feenstra

Nieuws

Piet Feenstra werd in Drachten bij de BakkersVakwedstrijden totaal verrast met een koninklijke onderscheiding. Hij is één van de drijvende krachten geweest achter het succes van deze vakwedstrijden.

Koninklijke onderscheiding voor Piet Feenstra

Feenstra, oud consulent bij de vakopleiding en oud voorzitter van de Friese Cursisten Vereniging, is een stuwende kracht geweest om de Friese en Groninger Cursistenverenging te laten fuseren in de Noordelijke Bakkersvakwedstrijden.

Piet Feenstra is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De bijbehorende versierselen werden de totaal verraste Feenstra opgespeld door burgemeester Tjeerd van Bekkum van de gemeente Drachten. Dat gebeurde in het bijzijn van zijn vrouw Greetje en de familie. Een staande ovatie van de honderden aanwezigen onderstreepte de waardering voor hem. De burgemeester prees Feenstra als een man van grote inzet, een grote mate van betrokkenheid, eerlijk, kritisch, bewogen en innoverend, een man met een enthousiasmerende steun. ‘Als mensen bij de Bakkersvakwedstrijden er niet uitkwamen was het vaak: ‘Laten we Piet maar een vragen’…., aldus de burgemeester.

Bakkerszoon

Feenstra, een bakkerszoon, werd consulent voor de Stichting Vakopleiding en Examens in het Bakkersbedrijf (SVEB). In 1990 werd hij voorzitter van de Friese Cursisten Vereniging (FCV). Nadat de FCV ging samenwerken met de Groninger Cursisten Vereniging werd Feenstra secretaris van dat bestuur. Sinds 2011 zijn de verenigingen opgegaan in een stichting die zich presenteert onder de naam Stichting Bakkersvakwedstrijden.

In februari neemt Feenstra afscheid van het stichtingsbestuur, maar hoopt daarna als vrijwilliger actief te blijven.

Ook is hij erg actief in de Protestantse Kerk Nederland.

Reageer op dit artikel