nieuws

Jos den Otter nieuwe voorzitter CEBP

Nieuws

Jos den Otter is tijdens de jaarvergadering van de Europese brood- en banketbakkersfederatie CEBP gekozen als voorzitter. Hij mag deze functie de komende drie jaar uitoefenen dankzij de unanieme stemmen.

Jos den Otter nieuwe voorzitter CEBP
Jos den Otter (links) en aftredend voorzitter Henri Wagener.

NBOV-voorzitter Jos den Otter treedt hiermee in de voetsporen van de Luxemburgse boulanger-patissier Henri Wagener. Wagener was de afgelopen zes jaar voorzitter.

Samenwerkingsverband

De CEBP (Confédération Européenne des organisations nationales de la Boulangerie et de la Pâtisserie) is een samenwerkingsverband van Europese verenigingen in de brood- en banketbakkerij en heeft tot doel de belangen van de ambachtelijke bakkerij in Europees verband te behartigen.

Europese vertegenwoordiging

Den Otter hecht aan een sterke Europese vertegenwoordiging in het belang van het ambacht: ‘Steeds meer wet- en regelgeving op onder andere het gebied van voeding en voedselveiligheid komt uit Brussel en een sterk gezamenlijk Europees beleid wordt dan ook steeds belangrijker’.

Reageer op dit artikel