nieuws

Basterdsuiker krijgt beschermde EU-status

Nieuws

De typisch Nederlandse basterdsuiker is toegevoegd aan een lijst van bijna 1200 beschermde Europese landbouwproducten. Basterdsuiker kreeg de kwalificatie van gegarandeerd traditionele specialiteit. Dat maakte de Europese Commissie in Brussel bekend.

Basterdsuiker krijgt beschermde EU-status

Ook producten uit Portugal, Duitsland en Spanje verwierven een speciale status, zoals de bananen van de Canarische Eilanden met hun typische bruine vlekken.

De etikettering beschermt Europese streekproducten tegen namaak en misbruik en geeft de consument informatie over de authenticiteit van het product. De bescherming creëert ook een mooie naamsbekendheid voor het product op de markt, zowel binnen de EU als daarbuiten.

Reageer op dit artikel