nieuws

Bakkersland herfinanciert kredietfaciliteit

Nieuws

Bakkersland heeft haar lopende kredietfaciliteit volledig geherfinancierd. De lening zou oorspronkelijk eind september 2013 aflopen.

Bakkersland herfinanciert kredietfaciliteit

Met ABN Amro en ING heeft Bakkersland zich voor de komende jaren verzekerd van solide financieringspartijen laat het bedrijf in een persbericht weten. ‘De herfinanciering, waarin tevens is voorzien in ruimte voor toekomstige groei, is een sterk signaal van vertrouwen in de toekomst van Bakkersland en in de uitgezette strategie, welke actief wordt gesteund door eigenaar Parcom Capital,’ laat Uneke Dekkers weten. Speerpunt van de strategie van Bakkersland is een focus op het ontwikkelen, produceren en vermarkten van dagvers brood, gebak en afbakbrood.  Bakkersland is van mening dat zij zich met de nieuwe financiering een sterke basis heeft verschaft voor deze toekomstige groei en dat zij een financieringsstructuur heeft geregeld die goed past bij de karakteristieken van de onderneming. Met de nieuwe overeenkomst vervallen alle bestaande financieringsafspraken. Bakkersland werd in dit herfinancieringstraject bijgestaan door financieel adviseur Bank Oyens & van Eeghen en advocatenkantoor Allen & Overy. Clifford Chance trad op namens de banken.
In Nederland is Bakkersland marktleider met 16 bakkerijen verspreid door heel het land. Bij Bakkersland werken ongeveer 2.200 mensen. De jaaromzet is ca. 450 miljoen euro.

Reageer op dit artikel