nieuws

Bakkers gaan voor glimlach zorgen

Nieuws

Vanaf vandaag (7 januari) tot en met 31 januari worden alle brood- en banketbakkers in Nederland bezocht door de vertegenwoordigers van Dobla, Damco-Steensma, Sonneveld, FrieslandCampina en Beko Verpakkingen in het kader van Bakers Against Cancer.

Bakkers gaan voor glimlach zorgen

Zij gaan de (banket)bakkers van Nederland motiveren mee te doen met de actie die als doel heeft de glimlach op het gezicht van kinderkankerpatiënten terug te brengen. Ieder jaar krijgen 550 kinderen kanker. Voor die kinderen (en hun directe familie) worden acties ontwikkeld om een één dag of een weekend plezier te geven, even proberen de kanker te laten voor wat die is.

Voor de deelnemende (banket)bakkers is het een heel eenvoudige actie: De grondstoffabrikanten hebben speciale recepten ontwikkeld in het kader van Bakers Against Cancer. Gemiddeld dragen zij van de verkoopprijs zo’n 10 procent af aan de stichting Bakers Against Cancer. Ook is er een speciale verpakking en promotiemateriaal. Door de website, de samenwerking met 100% NL (via radio en magazine worden daarmee veel consumenten bereikt) social media en de aanwezigheid op de huishoudbeurs wordt bij de consumenten aandacht gevraagd voor de actie.

De afdracht aan de actie geschiedt automatisch door de leverancier. De (banket)bakker heeft er geen omkijken naar. Doel is om 1000 bakkers actief te krijgen voor Bakers Against Cancer. Het initiatief komt van Arthur Dontje van Dobla. Voor meer informatie: zie Bakkerswereld van 18 januari. Over het doel van de actie en de deelnemende producten is informatie te vinden op www.bakersagainstcancer.nl.

Reageer op dit artikel