nieuws

Pré Pain: Minstens één productiehal verloren

Nieuws

De grote brand die dinsdagmiddag woedde bij afbakbroodjesfabrikant Pré Pain in Oldenzaal heeft grote gevolgen. Het is niet zeker of de productie de komende maanden door kan gaan. Minstens één productiehal is verloren gegaan.

Pré Pain: Minstens één productiehal verloren

De brand bij Pré Pain brak rond half één ’s middags uit, vermoedelijk in een koelvriesinstallatie. De brandweer gaf om 19.00 uur het sein brand meester, meldt TC Tubantia.

Nieuwe hal verloren

Erik ten Veldhuis, commercieel directeur bij Pré Pain, zegt tegen de krant de gevolgen van de brand nog niet te kunnen overzien. ‘We zijn nog in afwachting van het rapport van de brandweer. Er kan in elk geval één productiehal als verloren worden beschouwd.’ De verloren hal is onlangs gerealiseerd en de laatste productielijn was pas drie maanden geleden opgestart. Pré Pain investeerde de afgelopen jaren miljoenen euro’s in de bouw van de moderne fabriek.

Wederopbouw

Wanneer het bedrijf begint met  de wederopbouw van de verloren ruimte weet Ten Veldhuis niet. ‘Daar zal een tijdje overheen gaan. De komende twee weken zullen we ons daarover beraden.’ Mededirecteur Alex Fleurbaaij zegt dat er een team wordt samengesteld dat gaat bekijken hoe het nu verder moet.

De brand ontwikkelde zich snel tot een zeer grote industriebrand. Persoonlijke ongelukken hebben zich niet voorgedaan. Het directieteam is dinsdagavond begonnen met het informeren van personeelsleden en zakenrelaties over de stand van zaken.

De Twentsche Courant Tubantia was de hele dag ter plekke en legde de brand vast in foto’s. Bekijk de slideshow.

Reageer op dit artikel