nieuws

Bas Goossen en Donna Witte naar EK Boulangerie

Nieuws

Nederland wordt dit jaar op het jeugd EK Boulangerie, dat van 11 tot en met 14 november 2013 wordt gehouden in Odense (Denemarken), vertegenwoordigd door Bas Goossen en Donna Witte.

Bas Goossen en Donna Witte naar EK Boulangerie

Goossen (foto boven) en Witte (foto beneden) kwamen als beste uit de bus tijdens de selectiewedstrijd van de Stichting Jeugdvakwedstrijden voor de bakkerij. De deelnemers maakten in vier uur tijd twee grootbroden op de vloer gebakken, 30 zoete broodjes, 30 krokante broodjes en 30 getoerd gerezen deegproducten. Daarnaast moesten zij het vooraf gemaakte sierstuk met als thema ‘de vier seizoenen’ opbouwen.

Jury

De jury, bestaande uit verschillende leden van de Stichting Jeugdvakwedstrijden én Hans Som, gaf aan dat het niveau dicht bij elkaar lag. ‘Het was geen gemakkelijk keuze’, zo vertelt Richard Jansen, één van de begeleiders van het Nederlandse team. ‘Naast de bakopdracht is met alle kandidaten een intakegesprek gevoerd. Op basis van deze onderdelen hebben we uit de zes deelnemers de beste twee geselecteerd.’

Training van de kampioen

Beide kandidaten gaan de komende maanden in training om in november zo goed mogelijk voor de dag te komen. Een onderdeel hiervan is een driedaagse training van Wereldkampioen en Europees Kampioen broodbakken François Brandt bij het Bakery Institute in Zaandam. In de aanloop naar het jeugd EK houdt de Stichting Jeugdvakwedstrijden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Reageer op dit artikel