nieuws

Le Perron bakt vrijheidsbroodje

Nieuws

Le Perron bakt op Bevrijdingsdag een speciaal vrijheidsbroodje. De Le Perron-bakkerijwagen staat op 5 mei op de Dam, de broodjes worden geserveerd aan de deelnemers van de ‘Tafel van Saamhorigheid’.

Le Perron bakt vrijheidsbroodje

In de week voorafgaand aan 5 mei zal op de (biologische) Boerenmarkten, waar de Le Perron-bakkerijwagens staan, het brood ook gebakken worden. Het bedrijf zegt daarmee stil te staan bij onze vrijheid, die niet voor iedereen zo vanzelfsprekend is.

Tafel van Saamhorigheid

De Tafel van Saamhorigheid is een kunstwerk, een reusachtige tafel met twee stoelen, gemaakt van stadshout uit alle stadsdelen van Amsterdam. Op de Dam staan lange rijen tafels waar een lunch wordt verzorgd door vrijwilligers van Resto VanHarte, het buurtrestaurant  voor ontmoetingen in de wijk. Het idee is dat bezoekers met elkaar het gesprek aangaan over vrijheid. Het evenement begint om 14.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

Reageer op dit artikel