nieuws

Hofleverancier eretitel voor Meijssen

Nieuws

Als eerste bakker in Amsterdam mag Simon Meijssen, bakker sinds 1910, zich hofleverancier noemen. Op 28 maart reikte locoburgemeester Carolien Gehrels dit bijzondere predicaat – bij Koninklijke Beschikking ‘ uit aan Co en Marja Meijssen. De huidige eigenaar Co Meijssen is de kleinzoon van oprichter Simon.

Hofleverancier eretitel voor Meijssen

Het is een eretitel, vindt Co Meijssen. Hij is erg blij met de ‘koninklijke goedkeuring’, maar blijft er nuchter onder. ‘Trots, dat is een woord waar ik moeite mee heb. Alsof het allemaal zo bijzonder zou zijn. Wij doen gewoon wat we graag doen: goede producten maken en vriendelijk zijn voor onze klanten. Zo simpel is het.’ Echtgenote Marja Meijssen zegt dat ze het een hele eer vindt voor de totale bakkerijbranche. Er zijn inmiddels zes Simon Meijssen-winkels. Daarnaast hebben Co en Marja Meijssen nóg een bijzondere zaak in Amsterdam: Bakken met Passie.

Hofleverancier

Het predicaat is een Koninklijke onderscheiding voor kleine en middelgrote bedrijven, die niet noodzakelijkerwijs ook aan het Hof hoeven te leveren. Het gaat om bedrijven van ten minste honderd jaar oud met een zeer goede reputatie in de regio. Zij onderscheiden zich door kwaliteit, soliditeit en continuïteit.

Reageer op dit artikel