nieuws

Jeugdvakwedstrijd Brood en Banket bij Arcus

Nieuws

De jeugdvakwedstrijd Brood en Banket bij het Arcus College in Heerlen wordt op donderdag 7 maart gehouden.

Jeugdvakwedstrijd Brood en Banket bij Arcus

Het doel van de wedstrijd is om studenten de kans te geven te laten zien hoe mooi het bakkersvak is én te laten beseffen welk creatief talent ze bezitten. Aan de wedstrijd nemen het ROC Eindhoven, Gilde uit Venlo en Arcus deel met in totaal negentig studenten van de opleiding brood en banket.

 

Er zijn diverse categorieën binnen de jeugdvakwedstrijd, waaronder niveau basis, niveau 1 uitvoerend bakker en niveau 2 brood & banket en niveau 3 zelfstandig werkend broodbakker en zelfstandig banketbakker. De jury bestaat uit afgevaardigden van bakkers- en banket organisaties. Dit zijn: Patisserie De Vries uit Maastricht (jurylid Dennis Meussen), Bakkerij Koos van Eijndhoven (jurylid Sebastiaan van Schijndel), juryleden Jos en Pierre Richaerts (docent op het Herle College), Bakkerij Roubroux (jurylid Marcel Roubroux), jurylid Wim Geraets en Bakkerij Fösters ( jurylid Leo Fösters).

De winnaar mag meedoen een de landelijke jeugdvakwedstrijd brood en banket op 24 april in Wageningen.

Reageer op dit artikel