nieuws

Geen voldoendes voor paasbroden supers

Nieuws

Het televisieprogramma EditieNL nam maandagavond paasbroden onder de loep. Het paasbrood van Albert Heijn kwam als beste uit de bus, maar geen enkel product scoorde een voldoende.

Geen voldoendes voor paasbroden supers
Bart Nijs

De jury, bestaande uit bakker Jeroen Reissenweber, culinair journalist Monique van Loon en patissier Hidde de Brabander, testte de paasbroden van Plus, C1000, Jumbo, Albert Heijn, Lidl en Aldi. Waar Lidl de laatste jaren pronkt met goede testuitslagen, zo slecht komt het paasbrood uit deze test, meldt Distrifood. De jury roept het Lidl-brood uit tot verliezer. ‘Goede vulling, maar veel en veel te zout. Door al dat zout is het niet te eten.’

Geen voldoende

De eerste plaats op de ranglijst is voor Albert Heijn. ‘Dit is het beste paasbrood. Maar goed is het niet. Het brood van AH krijgt nog geen voldoende: een 5. Het spijs is, vergeleken met de rest, goed en smeuïg. Ook zit er genoeg vulling in. Beter dan de rest. Het brood is daarentegen droog.’ Jumbo eindigt op de tweede plaats, gevolgd door Aldi, Plus, C1000 en tenslotte dus Lidl. AH en C1000 zijn met een prijs van €1,99 het goedkoopst, Plus is met €3,99 het duurst.

Reageer op dit artikel