nieuws

Nominaties Leerbedrijf van het Jaar bekend

Nieuws

Bakkertje Deeg uit Heusden, Bakkerij Verba uit Brakel en Meesterbakker Roodenrijs uit Rijswijk zijn genomineerd voor Leerbedrijf van het Jaar 2013 Bakkerij.

Nominaties Leerbedrijf van het Jaar bekend

Ieder jaar organiseert Kenwerk de verkiezing Leerbedrijf van het Jaar Bakkerij. Op basis van een audit heeft de commissie drie bedrijven genomineerd voor de titel: Bakkertje Deeg, Bakkerij Verba en Meesterbakker Roodenrijs.

De genomineerden lichten op 18 maart hun opleidingsvisie toe aan de commissie. De winnaar wordt op 24 april tijdens de MBO Kampioenendag in Wageningen bekend gemaakt.

36 inzendingen

Erkende leerbedrijven konden voorgedragen worden of zichzelf kandidaat stellen voor de titel. De commissie heeft uit de 36 inzendingen elf leerbedrijven geselecteerd waar een zogeheten audit is uitgevoerd.

Tijdens de audit zijn de bedrijven op een aantal criteria beoordeeld: betrokkenheid bij het opleidingsproces, visie op opleiden, aanwezigheid opleidingsplan, personeelsbeleid, opleidingsklimaat, deelname aan activiteiten, vervullen van ambassadeursrol en de opleidingsresultaten. Elk geaudit leerbedrijf ontvangt over de beoordeelde criteria een heldere rapportage.

Commissie

De Verkiezing Leerbedrijf van het Jaar is een initiatief van Kenwerk, FNV Bondgenoten, NBOV, NVB en CNV Vakmensen om de beste leerbedrijven in de spotlights te zetten. De verkiezing is in het leven geroepen om het leren in de praktijk te stimuleren en de waarde die leerbedrijven voor de bakkerijsector hebben onder de aandacht te brengen.

Reageer op dit artikel