nieuws

Thijs Koolen maakt Lekkerste Ambachtelijke Vlaai

Nieuws

Echte Bakker Thijs Koolen is de winnaar van de Vlaaienkeuring 2012. Maar liefst 70 ambachtelijke bakkers, 70 bakkersleerlingen en 45 hobbybakkers uit Limburg en Brabant namen deel aan de 26e vlaaikeuring in Roermond.

Thijs Koolen maakt Lekkerste Ambachtelijke Vlaai

Thijs Koolen mag zich nu de maker van de Lekkerste Ambachtelijke Vlaai noemen. Bakkerij Bongers werd tweede en Bakkerij De Renet, de winnaar van vorig jaar, won brons. Dat werd gisteravond bekend gemaakt in TheaterHotel de Oranjerie in Roermond.

De keuring is onderdeel van de ‘Week van de Ambachtelijke Vlaai’. De vlaaienweek, van 22 tot en met 27 oktober, is een initiatief van B4 contactclub, Bakeplus en de NBOV. De bakkers lieten twee vlaaien (kersen en kruimelpudding) keuren door een professionele jury.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels